Film „o vlkovi“ je připraven i pro neslyšící diváky

Praha - Do kin přichází nový rodinný film Kdopak by se vlka bál, který vznikl v koprodukci České televize. Jedna z jeho distribuovaných kopií je netradičně doplněná titulky pro neslyšící a jiná tlumočením ve znakové řeči. Výtvarnice, scenáristka a režisérka Maria Procházková ve svém filmu spojuje několik žánrů a své si v něm najdou jak dospělí, tak menší děti.

Snímek je zároveň rodinným filmem, dětským hororem i romancí. „Oslovil mě tím, jak je nesmírně obyčejný, lidský a dojemný. Všechny emoce jsou podané přirozeně, mile, mnohdy úsměvně,“ říká představitelka maminky, herečka Jitka Čvančarová.

Příběh malé Terezky se odehrává na pozadí krize vztahu rodičů. Procházková scénář psala podle zážitků ze svého dětství a ze zážitků přátel. S dětmi natáčela už v minulosti a jejich svět plný fantazie dokreslila ve filmu animacemi.

„Připravovali jsme děti na konkrétní scénu už v daném prostoru, kde se scéna bude odehrávat, přímo před kamerou,“ vysvětluje Procházková. Tvůrkyně debutovala v hrané tvorbě v roce 2005 snímkem Žralok v hlavě s Oldřichem Kaiserem v hlavní roli. Kromě filmů natáčí videoklipy a reklamy.

Kdopak by se vlka bál
Zdroj: ČT24