Recenze: Michaela Petrů - Hraj si se mnou neboli vytvoř si svého ideálního partnera!

V jedné z nejromantičtějších a nejdrobnějších pražských galerií, která snad bezděky potvrzuje poztráceného genia loci Starého Města pražského, v galerii Fotografic v uzounké a romantické Stříbrné uličce, najdete výstavu, která je nejen sympaticky nadlehčená a veselá, ale ještě tvrdě vyžaduje Vaši spolupráci. Svoji zábavnou, výtvarně a filosoficky poutavou interaktivní expozici tu vystavuje v čase okolo letošních vánoc absolventka AVU, ateliéru Michala Rittsteina, Michaela Petrů.

Ti, co se zajímají o nové tváře, ji mohli shlédnout v řadě prostor, věnujících se současnému umění (Školská 28, Galerie Klenová/Klatovy , Galerie Nová Síň, či aktivity AVU v Národní galerii v Praze). Na výstavu můžete vzít celou rodinu, přátele, odcházejícího partnera, bisexuální přítelkyni, domovní důvěrnici či zvědavce naproti z paneláku. Léčebný účinek zapojení se je jasný a překvapující - jak autorka tvrdí: „Kdekdo by se mohl domnívat, že jde o lechtivé téma, ale je to vlastně součást každodenního života. Mnoho lidí neví, co od toho druhého vlastně očekává a co sám chce. Z toho pak vznikají nedorozumění nebo dokonce životní omyly.“

A tady včasná návštěva takřka workshopu, kde sami nevytváříte základní výtvarnou složku, ale pomocí perfektně autorkou zpracovaných barevných magnetických folií skládáte interaktivní obrazy žen, mužů a věcí, které Vás obklopují v jejich každodenním životě, může zapůsobit na Vaší cestě poznání. Můžete budovat ideály či je naopak bořit, odhalovat to, co jste jen tušili a pokud s Vámi bude/budou i další obyvatelé vašeho životního mikrokosmu, hodně se dozvíte. Ale protože všichni víme, že pravda je někdy opravdu bolestivá a mohlo by Vám to přece jen Vánoce či Nový rok pokazit a pobourat, skočte si napřed na posilňováka do okolních baříků (coby kamenem dohodil, máte Konírnu, Zábradlí nebo Krásné ztráty).

Protože na této současné pražské nejzábavnější i nejzrádnější výstavě prožijete, opět dle slov autorky: "Spontánně vznik obrazu naší podvědomé představy. Tím můžeme lépe vymezit své nároky a požadavky a vizuálně je zobrazi. Odhalení svého podvědomí a vizuální složka směrodatně usnadňuje naše hledání toho pravého.

Zahoďte obavy a odhodlaně do Stříbrné!! Hezké Vánoce !

Galerie Fotografic, Praha 1-Staré Město, Stříbrná ulice (jediný vchod!)

  • Dámy na skladě autor: JoVo, zdroj: JoVo http://img2.ct24.cz/cache/140x78/article/6/591/59002.jpg
  • Hraj si autor: JoVo, zdroj: JoVo http://img2.ct24.cz/cache/140x78/article/6/591/59003.jpg