Ve Village Cinemas začíná festival filmů z FAMU

Praha - V multikinech Village Cinemas Anděl a Černý Most v Praze dnes začíná projekt nazvaný Made in FAMU. Jeho záměrem je přiblížit současnou tvorbu studentů pražské Filmové a televizní fakulty širší veřejnosti. Pásma čtyř tematicky rozdílných filmů budou začínat v 17:00, 19:10 a 21:10, přehlídka potrvá do 7. ledna.

Diváci zhlédnou 72minutové pásmo čtyř studentských snímků. Uveden bude film Radio Kebrle Zdeňka Durdila o rádiové stanici, která terorizuje jednoho svého posluhače, Vračka s vietnamským fotbalovým týmem Kláry Tasovské, lyrický snímek Tomáše Váni o vzpomínání Draci (ten nabídne také 5. ledna ČT2) a sci-fi snímek Martina Dudy nazvaný Jsem větší a lepší, který byl nominován na studentského Oscara.

„Přehlídka Made in FAMU by měla vytvořit jakýsi protipól současné filmové distribuci. Při výběru filmů jsme se snažili o diváckou atraktivitu a současně i o kvalitu a žánrovou pestrost. Mezi vybranými tituly je jeden netradiční dokument, jeden hraný mysteriózní film a dva snímky, které kombinují hraný film s animací. Myslíme si, že každý z diváků si najde alespoň jeden snímek, který ho osloví,“ uvedl produkční Jaroslav Šich.