Svátkův psychothriller bude mít premiéru v březnu

Praha - Režisér Dan Svátek právě dokončuje svůj nejnovější film – psychologický thriller Hodinu nevíš. Film je volně inspirován příběhem zdravotníka havlíčkobrodské nemocnice Petra Zelenky, známého jako heparinový vrah, respektive románem Vraždy ze závisti od Miroslava Skačániho. Snímek s Václavem Jiráčkem v hlavní roli má mít premiéru v březnu.

Film Hodinu nevíš má divákům představit příběh člověka, který vraždí a má přitom pocit, že koná dobro. Klade zároveň otázku, zda je takový člověk obětí společenského systému, eventuálně výchovy v rodině, nebo od přirozenosti chladnokrevný vrah.

„Co nás lákalo na tom příběhu, bylo, že jsme se pokusili nahlédnout do mysli člověka, odhalit motivaci, proč začal zabíjet, proč zabíjel dál a proč to celé dělal,“ přiblížil svoji interpretaci filmu jeho režisér Dan Svátek.

Reportáž Lucie Klímové (zdroj: ČT24)

Snímek vznikl v česko-slovenské produkci, kamery se ujal Jakub Šimůnek, hudbu zkomponovali Varhan Orchestrovič Bauer a Richard Müller. V hlavních rolích se spolu s Václavem Jiráčkem objeví Ivan Franěk, Jana Krausová, Miroslav Táborský, Zita Kabátová nebo Petra Nesvačinová.

Pro režiséra Dana Svátka je Hodinu nevíš třetím celovečerním filmem. Na svém filmovém kontě zatím má anglicky mluvený snímek Blízko nebe a svůj debut Zatracení.