Přes 2000 předmětů z Jacksonova ranče Neverland jde do aukce

Los Angeles - Přes 2000 předmětů z ranče Neverland amerického zpěváka Michaela Jacksona se objeví ve čtyřdenní aukci, která začne 22. dubna v kalifornském Beverly Hills. Aukce bude přenášena na internetu a zpěvákovi fanoušci budou moci nabízené suvenýry dražit i elektronicky na webové stránce aukční síně Julien's Auctions.

Bezprostředně před dražbou uspořádá Julien's Auctions týdenní výstavu všech nabízených předmětů. Fanoušci někdejšího krále popu si tak budou moci v hotelu Beverly Hilton prohlédnout upomínkové předměty od Jacksonových ikonických bílých rukavic přes obrazy a bronzové a mramorové sochy v životní velikosti až po ozdobná křídla vstupní brány do Neverlandu. 

Jackson se loni v listopadu kvůli dluhu 24,5 milionu dolarů (560 milionů korun) vzdal ranče a vlastnická práva odprodal společnosti Sycamore Valley Ranch, kterou částečně vlastní.

Dětský ráj Neverland chátrá

Ranč o rozloze téměř 12 kilometrů čtverečních koupil Jackson v roce 1988 a udělal z něj zábavní park pro děti, které se v něm mohly volně pohybovat, jíst zmrzlinu a popcorn nebo tam přespat. Zábavní park zahrnoval desítky kolotočů a dětských zábavních atrakcí či zoologickou zahradu. Jméno Neverland dostal podle fiktivního ostrova z knihy příběhů Petera Pana, na němž děti nikdy nedospějí. 

Zpěvák ranč opustil v červenci 2005 poté co byl zproštěn obžaloby ze sexuálního zneužívání dětí. Od té doby žil v Bahrajnu, Evropě nebo v Las Vegas. Zábavní park nyní již nefunguje a chátrá.

Vydáno pod