Alles Gute to divákům a Evropě osolí už tuto neděli

Praha - David Vávra a Milan Šteindler připravili nové díly kultovního cyklu Alles Gute. Tuto neděli budou moci návštěvníci internetové televize Stream.cz zhlédnout první díl. Dalšími účinkujícími budou např. Petr Čtvrtníček v pořadu Otázky Václava Hlodavce či Robert Nebřenský jako Děda Mráz. Dojde i na zvláštní spojení sudetské a romské menšiny reprezentované Gipsy.cz.

„Kam politický větřík, tam náš ideologický pláštík“, prohlašují o svém návratu David Vávra a Milan šteindler. „Komentujeme některé současné záležitosti, ale nechceme to překonávat, protože to bysme si dali laťku nemožně vysoko,“ dodává Šteindler. 

Podle Miloše Petany, generálního ředitele společnosti Stream.cz, který je zároveň autorem myšlenky na znovuoživení pořadu, unese internetové prostředí i to, co by dnes televizní obrazovka pravděpodobně unést nedokázala. „Typem humoru bez bariér, délkou čtyři až osm minut na jeden díl navíc Alles Gute k internetu krásně pasuje,“ dodal.

Vávra se Šteindlerem opět nikoho nešetří. „Jeden díl se zabývá tím, jak se Romové zbavili otroctví. Nebo v jiném díle se necháme inspirovat Českou televizí a máme otázky Václava Hlodavce. kde Václav Hlodavec má dva hosty - Hitlera se Stalinem,“ prozrazují oba vyučující. 

Zatím je natočeno 12 dílů. Pokud se případných dalších dílů týká, vedení společnosti informovalo, že při posledním natáčení musel režisér Rybáček autory dokonce zkázňovat, protože překročili vymezený čas. Což podle něj znamená, že prostor pro nové nápady je, a záleží tedy na diváckých ohlasech.

V prvním díle Egon (David Vávra) a Karl (Milan Šteindler) naučí diváky čtyři nová slovíčka a zároveň jim ukážou svou verzi kampaně na téma sudetského předsednictví Evropské unii, v rámci kterého se to Evropě chystají pěkně „vosolit“.

Vydáno pod