Finský The Rasmus sklidil ve Folimance aplaus

Praha - V pražské sportovní hale Folimanka sklidilo aplaus páteční vystoupení finské popmetalové skupiny The Rasmus s jejich posledním albem Black Roses. Večerem vedle písní z loňské desky zazněly také hity jako No Fear, In The Shadows či First Day Of My Life. Předskokanem finské formace byla česká skupina Airfare. Koncert měl původně proběhnout v Lucerna Music Baru, pro velký zájem jej však organizátoři nakonec přesunuli do zhruba dvoutisícové Folimanky.

Album Black Roses se hned po svém uvedení na trh usadilo na předních příčkách prodejních žebříčků a očekává se, že bude v prodejních číslech atakovat dosud přelomové album Hide From The Sun, kterého se celosvětově prodalo přes 1,5 milionu kopií. Na koncertu z něj zazněla například píseň Livin In A World Without You. V převzaté písni Perfect Day od Lou Reeda se jako zpěvák představil baskytarista Eero Heinonen.

Češi kapelu na živo neslyšeli poprvé, The Rasmus vystoupili například na festivalu Love Planet na pražském Výstavišti v roce 2006, kde bylo jejich vystoupení jedním z vrcholů akce.

The Rasmus:

Kapela oficiálně vznikla v roce 1994 a koncem roku 1995 vydala své první album Peep. Zlom v kariéře skupiny nastal v roce 2003, kdy vydala desku Dead Letters. Singl In the Shadows z této desky se stal nejhranější skladbou léta, vznikly k němu tři videoklipy. The Rasmus absolvovali turné po Evropě a zařadili se mezi uznávané rockové hvězdy.


Úspěch sklidil i český předskokan Airfare v čele s frontmanem a americkým skladatelem Thomasem J. Lichtagem, který společně se svými českými vrstevníky získal nominaci na objev roku 2007 hudebních cen televize Óčko. Kapela u publika boduje především skladbou Sorry Baby z loňského alba Hotel Moscow. Během koncertu upozornila také na své druhé album Do You Like My Shit?, které plánuje vydat letos na jaře.

Vydáno pod