Beatles a Rolling Stones jak je nikdo ještě neviděl

New York - Britové jsou tady, tak se jmenuje unikátní newyorská výstava dosud nikdy neuveřejněných fotografií Beatles a Rollling Stones. Legendy světové hudby jsou považovány za nejvíce fotografované kapely v historii. Fotografie pocházejí z období před 45 lety, kdy se obě skupiny poprvé objevily v USA. Z tohoto období pochází více než 3500 fotografií. Snímky, které nebyly dosud nikdy uveřejněny, jsou nyní na prodej.

„Můžu zcela zodpovědně říct, že to je největší objev mé kariéry. Vždy, když vidíte fotografie Beatles nebo Rolling Stones, obzvláště na začátku jejich dráhy, vždy na nich pózují, ukazují se, objímají se kolem ramen a usmívají se. Ale Bob je jiný případ, byl skoro členem rodiny. Přijímali ho a zcela mu důvěřovali. Takže fotografie jsou neobyčejně intimní,“ upozorňuje Larry Marion z Not Fade Away Gallery.

Snímky pořídil Bob Bonis, který pro obě kapely pracoval během jejich amerického turné v letech 1964-66. Na výstavě v neworské galerii Not Fade Away Gallery je kupříkladu vystaven snímek Micka Jaggera u bazénu hotelu Fort Harrison na Floridě. V tento den napíše Satisfaction, jeden z největších hitů všech dob.

Na výstavě je k vidění jenom zlomek z pozůstalosti Boba Bonise. Předpokládá se, že nejdražší fotografií bude momentka zachycující členy Beatles v jejich pronajatém domě v Kalifornii. O fotografie projevilo zájem už několik celebrit a autoři výstavy očekávají i návštěvu přeživších členů fotografovaných kapel.

  • Snímek Boba Bonise autor: Bob Bonis, zdroj: ČT24 http://img2.ct24.cz/cache/140x78/article/8/725/72477.jpg
  • Snímek Boba Bonise autor: Bob Bonis, zdroj: ČT24 http://img2.ct24.cz/cache/140x78/article/8/725/72474.jpg