Konec srandy

Praha - Nové představení divadla ANPU, loutková hříčka, která je vestavěná do starého karavanu, nese název Konec srandy - konec psiny. Premiéra se uskuteční 12. března v La Fabrika. Hlavními hrdiny představení jsou pohádkové bytosti (čert, princ, Karkulka, vodník, Kocour v botách, ježibaba a další), jež zatouží alespoň jednou v životě vystoupit ze svých rolí a nazkouší "velké drámo". Představení je určeno dětem i rodičům.

Divadlo ANPU založila v roce 1999 Bela Schenková. ANPU znamená v jednom z hinduistických nářečí DIVOKÁ KOČKA. Divadlo ANPU je experimentální výtvarné i loutkové divadlo, kde herci, loutky, hudba, dekorace, pohyb vyvolávají pocity, které žijí dohromady a vytvářejí jakýsi celek. V hlavní roli hrají všichni a všechno: herci, masky, loutky, stíny, pocity. Výsledná podoba všech představení by měla vycházet z kontrastu mezi humorem a poezií, dramatickým napětím a sugestivní obrazově zvukovou atmosférou a navíc dát prostor osobitému, otevřenému přístupu herců k divákům.

Konec srandy - konec psiny - hrají: Bela Schenková, Barka Zichová, Michael Kňažko, výprava: Barka Zichová, kostýmy: Simona Rybáková, Naďa Janíková, realizace: Barka Zichová, Čahoun Radomír Vosecký, Veronika Podzimková. Dramatizace a režie: Bela Schenková.