Vilhelmová a Čadek předvedou Posedlost

Praha - Herečka Tatiana Vilhelmová se představí spolu s Petrem Čadkem  v tanečně-divadelním představení Posedlost. Taneční partner Vilhelmové ze StarDance se ujal i choreografie. Příběh z minulého století kombinuje jevištní poezii, živou i reprodukovanou hudbu, tanec a činohru. Premiéra se uskuteční 20. dubna v pražském Divadle Ponec.

„Mám rád, když Tatiana tančí, líbí se mi její projev. Od chvíle, kdy hostovala v taneční roli v mém představení Romances Gitanes na festivalu Almada v Portugalsku, jsem přemýšlel o možnosti nějaké podobné spolupráce. Navíc její účinkování spolu s Petrem Čadkem ve StarDance přímo nabízelo využít obliby, kterou získali u publika,“ říká režisér Peter Butko. Pro Tatianu Vilhelmovou je připravovaná inscenace výzvou: „Čtyřikrát týdně trénujeme a upravujeme. Zatím je to zábava, ale myslím, že bude hůř.“

Posedlost tancem, láskou i bohem

Hlavní dějovou linkou inscenace je milostný vztah prvního sólisty Andrease a tanečnice. Milostné vzplanutí Andrease jej katapultuje daleko od světa divadla, umění, tance i hodnot, které představují euroatlantickou morálku a dovede jej na pokraj smrti. „Všichni zúčastnění jsou v této hře něčím posedlí. Tancem, láskou, bohem i sami sebou…“ vysvětluje režisér.

Celé představení a především pak taneční výstupy obou hlavních protagonistů - Andrease a tanečnice - jsou doprovázeny živou klavírní hudbou v podání Hynka Obsta, která bude obohacována hudebními samply s rytmikou, smyčci a dalšími nástroji, vytvářející bohatě vrstvenou hudbu, spojující živou hru na klavír a orchestrální motivy.

Osvědčená spolupráce

Tvůrci projektu navazují na spolupráci z předchozích let. Peter Butko je režisérem představení Zhasněte lampiony s Tatianou Vilhelmovou v hlavní roli, které se již pátým rokem úspěšně uvádí na českých a slovenských divadelních scénách. Kromě toho oba od roku 2002 spolupořádají s Aňou Geislerovou charitativní projekt Vánoční bazar v Mokré čtvrti. Geislerová je spoluproducentkou představení Posedlost a hlavním producentem je manžel Vilhelmové Pavel Čechák.

Vydáno pod