Michael Jackson nesouhlasí s dražbou svých věcí

New York - V Hard Rock Café na newyorském Times Square se chystá velká aukce osobních předmětů zpěváka Michaela Jacksona. Od začátku je však v problémech. Zpěvák se ji snaží zastavit a tvrdí, že ji nikdy neschválil. Kalifornská aukční síň Julien se však ohání smlouvou s Jacksonovým podpisem. Za přípravy dražby utratila sta tisíce dolarů.

Dražba uměleckých předmětů, kostýmů nebo sběratelských kousků, které Jackson nashromáždil za posledních 25 let je v ohrožení. Jacksonova produkční společnost podala na aukční síň trestní oznámení. Tvrdí, že její zaměstnanci věci ukradli ze zpěvákova osobního majetku. Dražební dům nařčení odmítá a uspořádal před aukcí výstavu.

„Jsme velmi zklamáni, že se Michael snaží aukci zastavit, protože o ní posledních osm měsíců věděl. Dokonce v prosinci jeho manažer schválil tiskovou zprávu,“ uvedl výkonný ředitel aukční síně Daren Julien.

Síň chce aukcí udělat Jacksonovi prvotřídní službu

Slavná bílá rukavice s křišťály od Swarovského, známá z písně Bilie Jean, nebo sako, ve kterém Jackson v roce 1984 zahajoval turné Victory, jsou jen ochutnávkou ze zpěvákovy osobní kolekce z jeho kdysi slavného ranče. Právě na Neverland údajně Jackson loni v srpnu pozval pracovníky aukční síně a věci, které už nechtěl, jim do aukce poskytl.

„Bez ohledu na to jak to Michael vezme, chceme mu udělat prvotřídní službu a dodržíme slib, aby i jeho fanoušci mohli být pyšní. Jackson je ikona a ranč Neverland je součástí historie pop kultury. Doufáme, že všechno dobře dopadne,“ prohlásil Julien.

Padesátiletý zpěvák s nálepkou krále popu žije od obvinění ze sexuálního zneužívání malého chlapce v roce 2005 v ústraní a na ranči Neverland už nebydlí. Pětidenní dražba v Beverly Hills s více než dvěma tisíci položkami je zatím v plánu na 21. dubna. Organizátoři očekávají, že by mohla vynést až dvacet milionů dolarů.