Mladý maso má svou cenu

Praha – S podtitulem Mladý maso má svou cenu se ve dnech 5. až 9. dubna uskuteční ve všech prostorách klubu La Fabrika v Praze soutěžní festival mladých umělců Český Tučňák. Cílem této soutěže je ocenit mladé talentované spolky a jednotlivce v umělecké sféře. Soška Českého Tučňáka se uděluje v kategoriích Mladá hudba, Mladé divadlo, Mladý film a Mladé výtvarno.

První Český Tučňák byl předán sice už v roce 2006, pevnou formu dostalo toto ocenění ale až o rok později a veřejnou akcí se stalo až od letošního ročníku. S nápadem přišlo filmové a produkční studio Python, které poukázalo na to, že v Česku chybí prestižní ceny pro mladé umělce.

NOMINACE

Od 5. do 8. dubna se budou všichni nominovaní postupně představovat v prostorách La Fabriky. Vítěze v každé kategorii vybere čtyř až pětičlenná porota odborníků. 9. dubna pak budou slavnostně vyhlášeny ceny. Předání ocenění zakončí koncert skupiny Tata Bojs.

V návaznosti na festival vzniká internetový portál, který má sdružovat mladé umělce, poskytovat informace a aktualizované údaje o jejich působení. Poskytne prostor také uměleckým školám, profesionálům, českým i zahraničním festivalům a zlepší jejich vzájemnou komunikaci.

Vydáno pod