Z deníku Ostravaka budou číst televizní diváci

Ostrava - Mimořádně úspěšná a stále vyprodaná inscenace ostravského Divadla loutek „Z deniku Ostravaka“ se dočká televizního zpracování. Představení režiséra Radovana Lipuse se právě v těchto dnech natáčí v ostravském televizním studiu v Radvanicích. Fenomén Ostravaka, po jehož skutečné identitě fanoušci dosud usilovně pátrají, uchvátil celou republiku v roce 2005. Dva roky poté přibyla v repertoáru ostravského Divadla loutek na motivy ostravakových zápisků nová inscenace.

„Ve chvíli, kdy zahájíme předprodej na další měsíc, tak je většinou otázka několika hodin, než jsou lístky zcela rozebrány,“ lakonicky zhodnotil úspěch inscenace umělecký šéf Divadla loutek Ostrava Václav Klement.

Nejbližší možnost rezervovat si vstupenky mají zájemci až v červnu. Vyprodaná jsou totiž všechna dubnová i květnová představení. Pro televizní záznam inscenace, která už stihla sesbírat také několik prestižních cen, se rozhodla Česká televize Ostrava.

„Důvod, proč jsme si vybrali toto představení je dvojí, jednak protože se jedná o komorní zpracování, může ho vidět jen 60 diváků, a také proto, že to představení je svým způsobem unikátní, protože se nedá zinscenovat nikde jinde. Jde totiž o lokální téma,“ konstatoval dramaturg ČT - Ostrava Martin Novosad.

Režisér divadelního představení Radovan Lipus se ujal i režie televizní. „Samozřejmě člověk by měl pořád tendenci představení vylepšovat a dodělávat, zpracovat jinak. Aktualizovali jsme některá přirovnání, protože jména některých politiků už odnesl čas, ale jsou to takové drobnosti, spíš v jazykové rovině. V podstatě je to ve stejném stavu, v jakém to máme v divadle,“ dodal režisér.

Televizní diváci by se vyhledávaného představení Z deníku Ostravaka v podání Divadla loutek měli dočkat už na podzim.

Vydáno pod