Kuře letos vypípalo přes 12 milionů

Praha - Letošní 11. ročník charitativní sbírky Pomozte dětem doposud přinesl téměř 12,1 milionu korun. Sbírka je společným projektem České televize a Nadace rozvoje občanské společnosti a jejím symbolem je žluté kuře s červenobílým záchranným kruhem. Lidé do sbírky přispívali i díky pondělní večerní zábavné show na programu ČT1 - Pípni pro kuře - a celodenním vstupům ve vysílání, které diváky vybízely k přispění. Loni sbírka vynesla celkem přes 15 milionů korun.

Velikonočním pondělím však letošní sbírka neskončila, lidé totiž mohou přispívat dál. Sbírkové konto letošního ročníku 505 333 505 / 5500 bude uzavřeno až 15. května.

Diváci České televize se s kuřetem mohli bavit celé pondělí. V 11 živých vstupech Studia Pomozte dětem, kterým již tradičně provázela Alena Zárybnická, představilo spojence, kteří uspořádali sbírkové nebo benefiční akce ve prospěch sbírky. Nechyběly ani podrobné informace o sbírce a o tom, jak přispívat na její konto.

Brněnské studio přineslo speciální program

Brněnské studio České televize připravilo speciál pořadu Věříš si? s názvem Věříš si? s Kuřetem. V hledišti usedly děti z organizací, kterým pomohla sbírka loni. Ostravské studio ČT zase uvedlo pořad Pípej v rytmu bejbypanku. Do cirkusového stanu kabaretu Kašpárek v rohlíku si přišli „zařádit“ za doprovodu bejbypankových písniček organizátoři sbírkových akcí a partneři sbírky a opět také zástupci organizací, které prostředky ze sbírky podpořily.

Velký zábavný pořad Pípni pro Kuře od osmi večer pak znamenal vyvrcholení pro celodenní kuřecí maraton. Žluté kuře přišla podpořit podle slov Tomáše Hanáka „celá avie“ hudebníků. Vedle tradičních hostů jako třeba skupiny Chinaski a Support Lesbiens také řada nových - Dara Rolins, Lenka Filipová, Spirituál Kvintet, Visací zámek, Wabi Daněk nebo Gipsy.cz. Stejně jako loni vystoupila královna tanečního parketu s partnerem - vítězové loňské třetí řady soutěže StarDance…když hvězdy tančí Dana Batulková a její taneční partner Jan Onder.

  • Nejjednodušším způsobem, jak mohou lidé pomoci dětem, je zaslat dárcovskou SMS ve tvaru „DMS KURE“ na číslo 87 777. Cena zprávy je 30 Kč. Pomozte dětem obdrží 27 Kč. Nově je možné přispívat pravidelně po dobu jednoho roku. Stačí zaslat SMS ve tvaru „DMS ROK KURE“ na číslo 87 777. Každý měsíc se bude automaticky odečítat částka 30 Kč. Více: www.darcovskasms.cz autor: ČT24, zdroj: ČT24 http://img2.ct24.cz/cache/140x78/article/8/794/79396.jpg
  • Marcela Augustová autor: ČT, zdroj: ČT http://img2.ct24.cz/cache/140x78/article/8/798/79750.jpg
Vydáno pod