Věci Michaela Jacksona se dražit nebudou

Los Angeles - Aukce předmětů z ranče amerického zpěváka Michaela Jacksona, původně plánovaná na příští týden, byla zrušena. Dražitel Darren Julien sdělil, že aukce, která se měla uskutečnit 22. až 25. dubna, byla odvolána po dohodě s Jacksonem. Ten v březnu zahájil soudní při o vrácení některých předmětů a zpochybnil dohodu o jejich zapůjčení. Veřejnosti přístupná výstava 1400 věcí, která začala v úterý v Beverly Hills, bude pokračovat do 25. dubna.

„Dražba se neuskuteční. Snažili jsme se dosáhnout dohody (s Jacksonem) a v úterý se to podařilo. Je to dohoda přijatelná a prospěšná pro obě strany,“ řekl Julien. Všechny předměty, včetně třpytivé bílé rukavice, zpěvákovy rekvizity při písničce Billie Jean, nebo vrat k jeho kalifornskému ranči Neverland, se po skončení výstavy vrátí Jacksonovi.

Zpěvák ranč opustil v červenci 2005 poté, co byl zproštěn obžaloby ze sexuálního zneužívání dětí. Od té doby žil v Bahrajnu, Evropě nebo v Las Vegas. Zábavní park už teď nefunguje a chátrá.

Julien podepsal s Jacksonovým mluvčím Tohmem R. Tohmem dohodu a odvezl z Jacksonova opuštěného a prodaného ranče Neverland stovky věcí, určených do dražby. Očekávalo se, že aukce vynese až dvacet milionů dolarů. Počátkem března však produkční společnost Tohme and Jackson v Los Angeles zahájila soudní řízení o vrácení blíže nespecifikovaných předmětů.

Výstava Jacksonových předmětů
Zdroj: ČT24
Vydáno pod