Zrcadla TýTý převezmou nejpopulárnější televizní osobnosti

Praha - Herci, zpěváci, moderátoři, baviči, komentátoři, reportéři, ale také seriály, zpravodajské relace, talk show - dlouhá je řada pořadů a osobností, které vstupují prostřednictvím obrazovky do domácností diváků, baví je a informují. Svým nejoblíbenějším mohou lidé poslat hlasy v anketě TýTý, jejíž 18. ročník bude dnes zakončen slavnostním večerem. V Hudebním divadle Karlín si nejpopulárnější osobnosti televizní obrazovky převezmou ceny v podobě pokřiveného zrcadla.

Hlasovat lze pouze prostřednictvím SMS, a to do soboty 18. dubna do 16 hodin. Hlasy tomu, koho Česká televize, Nova a Prima nominovaly na Objev roku, mohou diváci ale posílat ještě během finálového večera. Vyhlášením nejen této kategorie provedou Lucie Borhyová a Dalibor Gondík.

NOMINACE

  • Herec: Miroslav Donutil; Rudolf Hrušínský; Petr Rychlý; Jan Štastný; Ivan Trojan
  • Herečka: Zlata Adamovská; Jiřina Jirásková; Hana Maciuchová; Dana Morávková; Barbora Munzarová
  • Osobnost televizní zábavy: Martin Dejdar; Marek Eben; Jan Kraus; Leoš Mareš; Karel Šíp
  • Osobnost televizního zpravodajství: Lucie Borhyová; Markéta Fialová; Rey Koranteng; Jolana Voldánová; Karel Voříšek
  • Osobnost televizní publicistiky: Pavlína Danková; Marek Eben; Radek John; Josef Klíma; Václav Moravec
  • Pořady: Hádej, kdo jsem; Na vlastní oči; StarDance; Uvolněte se, prosím; Všechnopárty
  • Seriál: Nemocnice na kraji města - nové osudy; Ordinace v růžové zahradě 2; Pojišťovna štěstí; Ulice; Velmi křehké vztahy
  • Zpěvák: Karel Gott; Sámer Issa; Petr Kolář; Richard Krajčo; Daniel Landa
  • Zpěvačka: Iveta Bartošová; Lucie Bílá; Ewa Farna; Helena Vondráčková; Lucie Vondráčková

Nominovaní o TýTý

„Na jednu stranu si cením toho, že diváci věnují čas a energii tomu, že pošlou svůj hlas nějakému pořadu či člověku - toho je třeba si vážit. Na druhou stranu si však sám z toho příliš neodvozuji, protože si přeci jen myslím, že je to spíše anketa popularity, což je věc příliš efemérní, a nejde o odraz kvality té práce,“ uvedl k TýTý Karel Šíp. V nominacích se objevuje dvakrát - jednak v kategorii osobnost televizní zábavy, jednak s pořadem Všechnopárty.

Populárního herce a moderátora Miroslava Donutila překvapila nominace v herecké kategorii: „Kdysi jsem býval nominován mezi baviči, teď jde o hereckou kategorii. Centrem zájmu jsou však v posledních letech především seriáloví herci. Docela příjemně mě překvapilo, že jsem se propracoval mezi ně.“

„Myslím si, že vliv má i frekvence toho kterého herce na obrazovce,“ domnívá se Zlata Adamovská, jejíž manžel Radek John má doma jedenáct zrcadel TýTý. „V nominaci jsem byla několikrát. Pokud bych však mohla volit, dala bych přednost pořádné roli před soškou,“ dodala Adamovská, jejímiž konkurentkami budou letos v herecké kategorii další tři členky souboru Divadla na Vinohradech.

  • Ivan Trojan autor: ČT, zdroj: ČT http://img2.ct24.cz/cache/140x78/article/9/807/80682.jpg
  • Marek Eben autor: ČT, zdroj: ČT http://img2.ct24.cz/cache/140x78/article/9/807/80684.jpg
  • Václav Moravec autor: ČT, zdroj: ČT http://img2.ct24.cz/cache/140x78/article/9/807/80683.jpg
  • Všechnopárty autor: ČT, zdroj: ČT http://img2.ct24.cz/cache/140x78/article/9/807/80689.jpg