Vrahem je Hrobník

Praha – Dušan Klein má s detektivkami společného víc než jen dýmku, na jeho kontě už je několik filmů s kriminální zápletkou. Ujal se i režie snímku Hrobník, který je volným pokračováním detektivního příběhu Škodná. Česká televize Kleinův snímek zařadila předposlední dubnovou neděli na ČT1 od 20:00. Diváci se v něm setkají s už známými tvářemi vyšetřovatelů, ale pochopitelně zcela jiným případem.

Major Políčko (Oldřich Vlach), detektivové Linda Krocová (Lucie Zedníčková) a Marek Zikán (Petr Štěpán) jsou tentokrát na stopě sériovému vrahovi (Tomáš Töpfer). Své oběti, nejčastěji bohaté podnikatele, láká na prodej luxusního statku, ovšem ten svého majitele nikdy změnit nestačí.

Mordparta, nově pod vedením Veroniky Freimanové (plukovník Ličková), která ve druhém příběhu nahradila Dagmar Bláhovou, mu přezdívá Hrobník. „Dušan Klein mě svou nabídkou opravdu mile překvapil a já si ráda zkusila detektivní žánr,“ přijala Freimanová roli s potěšením.

Jedna z vražd ale už na druhý pohled mezi ostatní nezapadá, i když mnohé naznačuje, že ve zmizení podnikatele Sojky má Hrobník také prsty. Podezření stále více směřuje k podnikatelově manželce (Vilma Cibulková). Ta se rozhodne vraha svého muže vypátrat na vlastní pěst, když ji televizní reportér (Tomáš Etzler) navede na stopy, o kterých prý policie zatím nemá tušení.

Lucie Zedníčková sama přiznala, že strefit se do černého není vždy tak snadné: „S jednotkou rychlého nasazení jsme cvičně obklíčili a prohledávali budovu, stříleli ze zbraně. V rámci přípravy jsme byli na střelnici a tam, i když si připadám slepá, jsem trefila terč kupodivu přímo na střed. Jakmile se ale objevila projekce a namísto terče tam promítali lidi, nešlo mi to vůbec.“ Zda spravedlnost a policejní kolegové Lucie Zedníčkové pravého vraha nakonec dopadnou, se ukáže dnes po osmé večer.