Příběh jedné hospody a jejího vrchního začíná při večerním zavírání. „Jirka Kohout jako hospodský se zakouká do piva, pozoruje, jak tam plují bublinky, jak stoupají a třpytí se a v každé té bublince něco čte. Vidí takové mikropříběhy, a ty se zobrazují na jevišti,“ vysvětluje režisér představení Martin Kukučka.
Kolébkou tzv. nového cirkusu je Francie. Žánr, který využívá klasickou cirkusovou techniku, kombinuje divadlo, tanec a akrobatická umění a patří ve světě mezi nejúspěšnější. U nás doposud na divadelní scéně chyběl, za jeho zrodem stojí herec Rostislav Novák.
„Nemáme tady v Čechách žádnou tradici výchovy v rámci nového cirkusu, takže herce jsme se snažili naučit tančit a akrobacii a profesionální gymnasty zase tančit a hrát,“ přibližuje iniciátor projektu Novák.
