Tina Turner turné 2009

Praha - Českou republiku si slavná Tina Turner zvolila jako další zastávku v rámci velmi úspěšného turné Tina!: 50th Anniversary Tour. Osminásobná držitelka ceny Grammy vystoupí v české metropoli už potřetí - poprvé zpívala v roce 1981 v Lucerně, podruhé se českému publiku představila v roce 1996 na fotbalovém stadionu Bohemians. V pražské O2 areně koncert pořádá agentura Live Nation.

„Současná show je velmi, velmi výpravná, takže si přijdou na své i ti, kteří milují výpravné koncerty. Tina Turner je jedna z mála zpěvaček a zpěváků, kteří si i v takto pokročilém věku udrželi nesmírnou vitalitu, především má ale stále silný, výrazný hlas. Její frázování je výjimečné, rytmicky je naprosto přesná a má v sobě oheň divokého draka. Ona už od počátku šedesátých let hlasově patřila v soulu k tomu nejzajímavějšímu a tuto prioritu si udržela dodnes,“ komentuje současnou zpěvaččinu formu hudební publicista Vojtěch Lindaur.

Turner vystoupí bez předkapely, po hodině bude třicetiminutová přestávka následovaná další více než hodinou koncertu, na němž představí všechny své zásadní hity. V O2 areně tak zazní hity z raných dob hudební kariéry zpěvačky s typickým chraplavým hlasem, jako jsou River Deep Mountain High, Proud Mary a Nutbush City Limits či We Don't Need Another Hero a The Best a také singly z 90. let jako I Don't Wanna Fight nebo titulní píseň ze stejnojmenné „bondovky“ GoldenEye. Vystoupení bude provázet velká pyrotechnická a světelná show, nápaditá choreografie a kaskadérské kousky.