Toulavá kamera vydala svoji osmou knihu

Praha - Seriál Toulavá kamera vstupuje k divákům přes obrazovku už téměř třistapadesátou neděli. Na veletrhu Svět knihy představili její moderátoři a autoři osmé knižní pokračování. Padesát pozvánek na zajímavá místa České republiky přináší osmá kniha podle seriálu Toulavá kamera. Že jde o tradiční a vyhledávaný titul, potvrzuje zájem návštěvníků veletrhu Svět knihy, kde proběhl křest.

Reportáže zavedou čtenáře do všech krajů a přiblíží jim stavební, historické i technické památky a také tradice a muzeální sbírky. Na televizní obrazovce diváci viděli už více než sedmnáct set reportáží. Knih vyšlo spolu s Toulavou kuchařkou a Toulavou kamerou pro děti už deset. „Já pevně věřím, že pojedeme dál, protože zatím jsme zdaleka neobjeli všechna místa v naší zemi,“ řekla autorka Iveta Toušlová.

Úspěch seriálu a knih potvrzuje i řada cen. Nejčastěji za to, že informují o pozapomenutých a ohrožených památkách. Ale také za množství prodaných výtisků. Na obrazovkách České televize sledují diváci Toulavou kameru už šestým rokem. Teď dostávají do ruky osmý díl knižní podoby seriálu.

Vydáno pod