Terry Uttley ze Smokie by chtěl zemřít při koncertě

Praha - V rámci evropského turné zavítala legendární skupina Smokie i do Česlé republiky. Dnes večer vystupuje v Mladé Boleslavi, dále ji uvidí fanoušci v Pardubicích, Ústí nad Labem, Brně a v Českých Budějovicích. Anglická hudební skupina byla založena v roce 1965 a dosahovala nejvýraznějších úspěchů v 70. letech. Na koncertě zcela jistě zazní řada slavných hitů, které převzalo i mnoho českých umělců jako např. Living next door to Alice, Lay back in the arms of someone či Needles and pins. Do pořadu Před polednem ČT24 přišel zakládající člen kapely Terry Uttley.

Skupina Smokie poprvé v Čechách hrála v roce 1983. „Nám se v České republice vždycky dobře hrálo. Samozřejmě, že tehdy to bylo odlišné, protože celá doba byla úplně jiná, a vidět, jak se věci zlepšily k lepšímu, je dobré. Je to nyní skvělé místo a vracet se sem je fajn,“ řekl v rozhovoru hudebník.

Formace v různých obměnách existuje bezmála už čtyřicet let. „Je to opravdu úžasná věc, že lidé stále naši hudbu poslouchají, že ji pouští svým dětem, které pak chodí na naše koncerty. Je to opravdu potěšující. Ačkoli některé skladby bychom už raději nehráli, vtip je v tom, že lidé na koncert kvůli nim přicházejí.“ 

Terry Uttley hostem ČT24 (zdroj: ČT24)

Smokie na koncertech nikdy nezapomínají na své staré hity a vždy posluchačům předloží, čeho si žádají. „Jestliže jsme tak dlouho populární, bude to také asi tím, že hrajeme, co lidé chtějí slyšet. Kdybych ovšem musel říct, kterou píseň bych už hrát opravdu nemusel, tak to bude Living Next Door To Alice. I když Alice k nám byla velmi milá a chovala se vždy moc hezky, tak někdy, jako opravdická žena, je už dosti únavná. Ale stejně jsme rádi, že můžeme stále hrát. Chtěl bych umřít na jevišti, abych nikdy nemusel řešit otázku, kdy skončit,“ uzavírá s humorem rozhovor pro ČT24 Uttley.