Simply Red koncertují v Česku. Prý naposled

Praha – Na turné The Greatest Hits Live se britská skupina Simply Red zastaví také v Praze. Dnes večer zahraje v O2 areně po třech a půl letech od svého prvního vystoupení v České republice. Předkapelou budou Monkey Business. Světová šňůra je oslavou čtvrtstoleté existence kapely a její frontman Mick Hucknall tvrdí, že i posledním společným koncertem. Podle songů, které zazněly na předchozích zastávkách současného turné, se čeští fanoušci dnes večer mohou těšit na hity jako Holding Back The Years, A New Flame, If You Don't Know Me By Now, Stars, So Beautiful či Fairground.

Do Prahy dorazí kapela z koncertu v rakouském Grazu a pokračuje do Berlína. Naposledy vystoupí 22. srpna v severoirském Belfastu. Na svém turné byli Simply Red nuceni zrušit 3. března vystoupení v Brazílii. Na vině bylo nouzové přistání letadla, jímž cestoval Mick Hucknall. Důvodem byl pokles tlaku v kabině, zpěvák nebyl zraněn, ale byl mu doporučen odpočinek.

Simply Red natočili deset studiových alb, kterých se po celém světě prodalo 50 milionů. Odehráli přes 1000 koncertů pro více než deset milionů lidí. Jejich píseň We're In This Together byla v roce 1996 oficiální hymnou fotbalového mistrovství Evropy v Anglii.

Simply End?

Skupinu v roce 1984 založil Mick Hucknall. Debutové album Picture Book kapele vyšlo v roce 1985, následující Men And Women o rok později. Po personálních změnách Simply Red vydali třetí desku A New Flame v roce 1989. O dva roky později se skupina opět přihlásila komerčně úspěšným albem Stars. Později členové kapely založili vlastní vydavatelství, v němž v roce 2003 vydali album Home.

Dosud poslední studiové album s názvem Stay vydali Simply Red v roce 2007. Hucknall posléze loni na podzim v této souvislosti prohlásil, že Stay bude posledním studiovým počinem kapely, a začal se věnovat své sólové kariéře. Desku s názvem Tribute To Bobby, která je poctou soulovému zpěvákovi Bobbymu „Blue“ Blandovi, vydal loni v květnu.