Marilyn Monroe tančí a zpívá v Londýně

Londýn - V divadle Apollo v londýnské čtvrti West End nacvičili taneční muzikál, který vypráví o nejznámějším sexuálním symbolu padesátých let minulého století - Marilyn Monroe. Od začátku června ukazuje choreograf a režisér Peter Schaufuss život slavné herečky od dětství až po její předčasnou smrt. Marilyn na jevišti londýnského divadla představuje primabalerina Zara Deakinová.

„Vždy hledáme dobrý příběh pro muzikál. A samozřejmě kombinace Marilynina filmu, jejího životního příběhu a zpěvu je dobrou páteří divadla,“ uvedl Schaufuss. V muzikálu zazní prý i několik originálních nahrávek.

Marilyn není první slavná žena, kterou si tento režisér vzal na mušku. Před čtyřmi lety mělo v Manchesteru premiéru představení o princezně Dianě, které režíroval. Lady Di ztvárnila také britská primabalerina Zara Deakinová.

Reportáž Barbory Kladivové (zdroj: ČT24)

Dianin i Marilynin příběh si Schaufuss vybral z podobného důvodu. „Nemohli jsme to napsat lépe. Je to opravdu velice smutný příběh. Žena, která byla milována miliony lidí, především muži, ale stejně nemohla najít štěstí a lásku v osobním životě,“ říká.