Na Kravitzovu „revoluci lásky“ v Brně pršelo

Brno - Jihomoravská metropole zažila jednu z hlavních hudebních událostí sezony. Americký multiinstumentalista Lenny Kravitz včera na brněnském Velodromu koncertoval se svou kapelou. Kravitz hrál v České republice už počtvrté, poprvé ale jinde než v hlavním městě. Na jeho dvouhodinovou show přišlo i přes deštivé počasí osm tisíc lidí, které rozehřály osvědčené hity i nové písně.

Vystoupení zahájila dvacet let stará píseň Freedom Train, hned po ní následovala skladba Bring It On z nové desky. Kravitzovo turné totiž propaguje nejnovější album It Is Time For A Love Revolution a připomíná 20. výročí vydání jeho debutové desky Let Love Rule.

Naposledy se Kravitz představil v Česku před rokem v pražské O2 areně. Jeho premiéru v Brně doprovázelo nevlídné počasí. „Samozřejmě nejásáme, ale naštěstí není zima. Na Velodromu jsou i krytá místa, doufám, že i přes handicap si tu show všichni pořádně užijeme,“ prohlásil před koncertem jeden z organizátorů Aleš Hrbek.

Reportáž Petra Kotrly (zdroj: ČT24)

Ve svém odhadu se nemýlil - zmáčené publikum nechtělo Kravitze ani po dvou hodinách pustit z pódia. Idol mnoha žen a dívek vyvolal nadšení, když v půlce koncertu sestoupil s fotoaparátem z podia a fotil si fanoušky. „Hodím to večer na Facebook, tak se podívejte,“ slíbil.

Lenny Kravitz je držitelem několika cen Grammy. Uctívá a rozvíjí především hudbu 60. a 70. let. Jeho skladby spojují hardrock, soul, reggae, rhythm and blues, ale i současný pop. Většinu písní si sám skládá a ve studiu osobně nahrává všechny hlavní nástrojové party.

  • Lenny Kravitz autor: Igor Zehl, zdroj: ČTK http://img2.ct24.cz/cache/140x78/article/10/942/94114.jpg
  • Lenny Kravitz autor: Igor Zehl, zdroj: ČTK http://img2.ct24.cz/cache/140x78/article/10/942/94116.jpg