Lístky na Jacksonův koncert jsou ještě k mání - v loterii

Londýn - Obrovský zájem fanoušků o londýnské koncerty Michaela Jacksona přiměl organizátory přidat do prodeje další lístky. Jde ale jen o několik stovek vstupenek na první koncert. Jejich prodej bude zahájen ve středu. Zájemci o lístky se budou muset nejdříve zaregistrovat a o tom, na koho se dostane, rozhodne loterie. Půl milionu vstupenek, které šly do přímého prodeje, skoupili Jacksonovi fanoušci během pouhých pěti hodin.

Jackson nekoncertoval několik let a jeho vystoupení očekávají fanoušci s obrovským nadšením. Koncertní šňůru ale provázejí už teď komplikace. První koncert plánovaný na 8. července byl odložen na 13. července. Tři další termíny byly přesunuty až na březen 2010. Důvodem přesunutí koncertů jsou zřejmě Jacksonovy zdravotní problémy.

Jackson naposledy vyjel na turné před dvanácti lety. Od vydání posledního alba Invincible v roce 2001 na sebe upozorňuje spíš bizarním chováním, spekulacemi o plastických operacích a finančními problémy, které jsou údajně také za nynějším pokusem o comeback. Jackson byl také před čtyřmi lety již podruhé obviněn ze sexuálního zneužívání dětí. Ale i když byl v červenci 2005 osvobozen, jeho renomé dále utrpělo a od té doby žil víceméně v ústraní.