Depeche Mode zahrají vyprodanému Edenu

Praha - Až 30 tisíc diváků se očekává na dnešním koncertě britské skupiny Depeche Mode na fotbalovém stadionu Slavie v pražském Edenu. Vyprodaný koncert bude šestým vystoupením kultovní skupiny před českým publikem; naposledy zde hrála v roce 2006. V rámci svého evropského turné, které muselo být na měsíc přerušeno kvůli zdravotním problémům frontmana Davida Gahana, zde představí nové album Sounds of the Universe.

„Dá se očekávat přehlídka ´depešáckých´ hitů plus nové písně,“ říká hudební publicista Vladimír Vlasák. Podle něj je na turné více pódiových vizuálních prvků než dříve, zvuk zůstává stejný. V pondělí vystoupili Depeche Mode v Bratislavě, v úterý v Budapešti. Koncerty zahajovali skladbou In Chains z nové desky, vedle dalších nových písní jako Wrong nebo Hole To Feed zahráli svým fanouškům i starší hity.

Návrat ke kořenům 

Depeche Mode opět v Praze (zdroj: ČT24)

Na dvanáctém studiovém albu Sounds of the Universe se Depeche Mode podle hudebních odborníků vracejí do období, kdy stvořili nahrávky Some Great Reward nebo Black Celebration. Zajímavého zvuku dosáhli použitím starých nástrojů. „Je to zároveň takový filmový soundtrack, je tam více hudebních nálad,“ dodává Vlasák.

V Česku má skupina Depeche Mode věrnou základnu posluchačů. Jako jedna z mála významných kapel světové populární hudby tu hrála již v době komunistického režimu v roce 1988. Příznivci kapely, kteří se na dnešní koncert nedostali, mají ještě jednu možnost. Depeche Mode se do Česka vrátí v rámci svého prodlouženého turné, kdy zahrají 14. ledna příštího roku v pražské O2 Areně.