Fanoušci se s Jacksonem rozloučí v pátek na Neverlandu

Los Angeles - Tělo zesnulého popového zpěváka Michaela Jacksona bude ve čtvrtek převezeno na jeho ranč Neverland v Kalifornii. V pátek se k otevřené rakvi budou moci s králem popu přijít rozloučit jeho fanoušci a v neděli se bude konat pohřeb v rodinném kruhu. Kde bude jeden z nejslavnějších amerických zpěváků pohřben, není zatím známo. Informace dnes přinesla televizní stanice CNN.

Při převozu z Los Angeles do Neverlandu v Kalifornii bude rakev s Jacksonovými ostatky doprovázet kolona třiceti vozidel. Ranč Neverland, který leží severně od města Santa Barbara, koupil zpěvák v roce 1988 a přestavěl ho na dětský zábavní park. Loni o něj kvůli dluhům ale málem přišel.

Jackson zemřel minulý čtvrtek ve věku 50 let po zástavě srdce, důvody jeho smrti zatím nejsou jasné. Soudní pitva příčinu zpěvákova úmrtí neprokázala, více by měly objasnit výsledky dalších testů, které ale budou známy až za několik týdnů. Spekuluje se o tom, že zpěvák před svou chystanou koncertní šňůrou užíval velké množství léků.

Na koncertní pódia se měl vrátit po dlouhé odmlce v polovině července. Organizátor Jacksonových londýnských vystoupení dnes oznámil, že lidé, kteří si na ně koupili lístky, dostanou peníze v plné hodnotě zpět. Vstupenky si koupilo zhruba tři čtvrtě milionu Jacksonových fanoušků. Organizátor uvažuje prý také podle nepotvrzených informací o vzpomínkových koncertech, ty by se měly uskutečnit ale nejdříve na podzim.

Vydáno pod