Anastacia přiváží do Prahy velkolepou show a matku z Broadwaye

Praha - V pražské Tesla Areně včera potěšil bluesové duše B. B. King, dnes bude pódium patřit americké zpěvačce s nezaměnitelným hlasem Anastacii. Čtyřicetiletá hudebnice bude v Česku koncertovat podruhé, do Prahy přiletěla už včera. Vystoupí bez předkapely, v několika písních ji ale doprovodí její matka Diane Hurleyová, která je muzikálovou herečkou na Broadwayi a objevila se i v menších televizních rolích, například v jedné epizodě seriálu Star Trek: Nová generace.

Kvůli zdravotním potížím se k Anastacie přidala až během italské části evropského turné, na němž zpěvačka představuje nové album Heavy Rotation. „Četl jsem recenze na koncerty, které odehráli v rámci turné v Anglii, a všichni se shodují na tom, že Anastacia je v perfektní formě a rozjetá. Koncert, který odehrála v londýnském Hammersmith Apollo, je údajně jeden z nejlepších z těch, které se tam v této sezoně odehrály,“ potvrdil hudební publicista Luděk Staněk, že fanoušci se mají dnes večer na co těšit.

Pořadatelé slibují fantastickou velkoplošnou videoprojekci a taneční choreografie nejrozmanitějších stylů. Za režií současné podoby koncertní šňůry stojí Kim Gavin, který se podílel i na posledním turné Coldplay k desce Viva la Vida or Death and All His Friends, koncertech britské chlapecké skupiny Take That či na sledovaném koncertu pro princeznu Dianu. „Gavin je momentálně jedno z největším jmen v showbyznysu, každopádně můžeme čekat skvělou show,“ dodal Staněk. S ní americká zpěvačka zamíří z Prahy do Španělska.

Hudební publicista Luděk Staněk o koncertě (zdroj: ČT24)

Anastaciu poznáte podle hlasu

Debutové album Not That Kind vydala Anastacia v roce 2000. O dva roky později následovala deska Freak of Nature. V roce 2003 nazpívala titulní píseň Love Is a Crime pro muzikál Chicago. V témže roce jí zjistili lékaři rakovinu prsu. Po úspěšné léčbě založila nadaci pro ženy na výzkum této nemoci. V roce 2004 vydala úspěšné album nazvané prostě Anastacia s hity Sick and Tired, Welcome To my Truth nebo baladou Heavy on My Heart.

Poslední deska Haevy Rotation je posunem k tanečním rytmům. „Základem zůstává ale stále její neuvěřitelný soprán, který celou desku táhne. Anastacia je jednou z mála zpěvaček, které může být jedno, jaký hudební základ jí hraje, protože její hlas je vždycky dominantní,“ domnívá se Staněk.

  • Anastacia: Heavy Rotation zdroj: www.anastacia.cz http://img2.ct24.cz/cache/140x78/article/10/990/98933.jpg
  • Anastacia: Freak of Nature zdroj: www.anastacia.cz http://img2.ct24.cz/cache/140x78/article/10/990/98934.jpg