Zpěvačce Anastacie tleskalo v pražské Tesla Areně přes 5000 lidí

Praha - Přesto, že ekonomická krize údajně zapříčinila i odliv diváků, na koncertě Anastacii se to neprojevilo. Nadšení diváci, kterých se podle pořadatelů sešlo přes 5000, aplaudovali včera večer v pražské Tesla Areně  americké zpěvačce, která představila své nové album Heavy Rotation. Dvě písně s ní zazpívala i její matka, muzikálová herečka Diane Hurleyová. Součástí show plné barev byly i taneční vstupy, vedle nových skladeb zazněly i starší hity.

Zpěvačka, která úspěšně absolvovala operaci rakoviny prsu, odpoledne před koncertem předala šek na 50 000 korun přednostovi onkologické kliniky Všeobecné fakultní nemocnice Luboši Petruželkovi. Peníze půjdou na Projekt 35, zaměřený na pomoc mladým ženám s touto nemocí.

Přestože interpretka oblíbená zejména v Evropě avizovala, že vystoupí bez předkapely, nakonec se na pódiu objevila slovenská poprocková skupina Popcorn Drama. „Nechtěla jsem, aby se lidé při čekání na mé vystoupení nudili,“ vysvětlila Anastacia.

Koncert čtyřicetileté rodačky z Chicaga od prvních minut provázela velkolepá třídílná velkoplošná videoprojekce a taneční choreografie nejrozmanitějších stylů. Velký úspěch měl například tanečník, který se ve své roli svlékl do slipů a své svalnaté tělo ponořil do vany s vodou, odkud pak předvedl tanec na laně.

Po hitu Why'd You Lie To Me a sólu doprovodné kapely představila svou matku Diane Hurleyovou, známou muzikálovou sólistku a herečku hudebního divadla na Broadwayi. Matka Anastacii, která svým mladistvým zjevem působila dojmem spíše její starší sestry, zazpívala známé Ave Maria a potom si spolu za velkých ovací publika obě zpěvačky vystřihly baladu In Your Eyes.

Show pro turné Anastacii vytvořil Kim Gavin, který se podílel i na posledním turné Coldplay, vystoupení britské chlapecké skupiny Take That či koncertu pro princeznu Dianu.

Z Prahy Anastacia odjíždí do Španělska, kde bude vystupovat v Barceloně, Madridu a Valencii. Poté turné pokračuje do dalších evropských států.

Anastacia v Praze 16. 7. 2009
Zdroj: ČT24/ČTK