Společné vystoupení Suzanne Vegy a Čechomoru přilákalo 4000 lidí

Praha - Na druhém společném vystoupení v rámci turné Kooperativa Tour 2009 diváci ve Žlutých lázních 22. července večer aplaudovali největším hitům obou interpretů. Skupina Čechomor a Vega zahájily turné v úterý v přírodním amfiteátru v Lokti. Třetím a posledním společným vystoupením je dnešní koncert na nádvoří zámku ve Žďáru nad Sázavou. Suzanne Vega s kytaristou Gerry Leonardem a baskytaristou Michaelem Viscegliaem vystoupí ještě na Letní filmové škole 26. července 2009.

Nezvykle přesně na čas začala tříhodinová akce vystoupením předkapely Bílá nemoc. Její rocková muzika brzy zažehnala hrozící déšť. Diváci se od té doby jen bavili. Po půlhodinovém vystoupení přenechala Bílá nemoc jeviště Čechomoru.

Populární kapela zahrála osvědčené hity, které publikum zpívalo společně s muzikanty. Vřelý potlesk dokazoval, že se lidé dobře baví. Zhruba po hodině se Čechomor rozloučil. V tu dobu prezentoval klip propagující sdružení Pomocné tlapky, které vychovává a cvičí psy pro tělesně postižené.

Po kratší přestávce již následovala hlavní hvězda večera. Americká zpívající básnířka Suzanne Vega potěšila publikum velmi dobrým výkonem, ve kterém ji podpořili kytarista Gerry Leonard a baskytarista Michael Visceglia. Nocí se nesly písně Frank & Ava z posledního studiového alba Beauty & Crime, Tombstone nebo The man who played god. V závěru se fanoušci dočkali lety prověřených hitů Luka a Tom˙s diner.

Vega poprvé v Česku zpívala v květnu 1993 v pražské Lucerně a od té doby se pravidelně vrací. Až do nynějšího turné s Čechomorem nikdy nevystupovala společně s jinou skupinou ze střední Evropy.

Společné vystoupení Čechomoru a Vegy má mimo jiné charitativní podtext. Výtěžek z prodeje propagačních materiálů podpoří zmíněné sdružení Pomocné tlapky. Své letošní turné Čechomor zahájil 4. května v Příbrami a zakončí ho 6. září koncertem v Holešově.

  • Čechomor zdroj: Čechomor http://img2.ct24.cz/cache/140x78/article/11/1003/100296.jpg
  • Suzanne Vega autor: ČT24, zdroj: ČT24 http://img2.ct24.cz/cache/140x78/article/3/292/29158.jpg