Jackson dostal cenu za „uzdravování světa“

Zwentendorf (Rakousko) - V nikdy neotevřené elektrárně u rakouského Zwentendorfu se včera konal galavečer k poctě Michaela Jacksona. Připomenutí památky krále popu se uskutečnilo v rámci předávání cen Save The World Awards, které letos doprovázelo motto převzaté z Jacksonovy písně: Heal The World. Cenu, která byla zesnulému králi udělena za jeho humanitární aktivity, zejména pomoc potřebným a zranitelným, převzal jeho bratr Jermaine.

„Jsem velmi hrdý, že Michael obohatil životy tolika lidí, nejen svou hudbou, ale i svou nezměrnou štědrostí. Michaelovo poselství vždy bylo ´vyléčit svět´, ale sám to nikdy nemohl dokázat, takže je na každém z nás, abychom zajistili, že se to povede,“ řekl Jermaine při přebírání ceny.

Na zpěváka zavzpomínali i ostatní ocenění, kteří přebírali sošku za to, že se zasadili o zachování světa. „Michael Jackson nás všechny inspiroval svou hudbou a svým poselstvím, které bude platné další roky a roky. Všichni víme o těch krásných věcech, které dělal pro tolik lidí, a je skvělé, že to můžeme nadále oceňovat,“ uvedl například slavný sprinter Carl Lewis. Ten ocenění získal za pomoc chudým dětem.

Reportáž Jana Moláčka (zdroj: ČT24)

Dvouhodinovou show provázela herečka Andie MacDowellová. Během večera zazněly Jacksonovy písně - kromě Heal The World také například Man In The Mirror nebo We Are The World.