V Paříži stojí socha Michaela Jacksona

Paříž - Michael Jackson se stal ikonou popové hudby. Své fanoušky bude přitahovat ještě dlouho po smrti. Stal se inspirací pro mnoho umělců a dobře prodejným artiklem pro obchodníky. Jean-Baptiste Seckler se ho pokouší zvěčnit sochou, která vzniká v samém centru Paříže. Jackson zemřel na zástavu srdce 25. června před zahájením svého koncertního turné v Londýně. Zájem o něj ale žije dál.

Místní umělec pracuje na tváři popové hvězdy od soboty. „Mám už hotovou pravou stranu obličeje. Hodně času jsem strávil s jeho očima, které by měly vyjadřovat sílu osobnosti zpěváka,“ vyjádřil se Seckler. Výtvarník trénoval podobu Jacksona na desítkách kreseb a má ji tak v ruce. „Vybral jsem si Notre Dame, protože jsem byl na tomto místě v den, kdy Jackson zemřel. Sešli se tady všichni jeho fanoušci, kteří chtěli uctít jeho památku. Je to překrásné a tajemné místo,“ podotkl umělec.

Turisté i Pařížané obklopili umělce a zvědavě pozorují jeho práci na portrétu jejich hudební ikony. Sochař vymodeloval už portréty třeba Wondera nebo Presleyho. Svoji tvorbu ale neomezuje jen na zpěváky. Inspirují ho také fotbalisti, například Ronaldo.

Socha Michaela Jacksona v Paříži (zdroj: ČT24)

První výstavu kreseb a soch měl výtvarník v roce 1996 pod záštitou UNESCA. Kromě toho pracoval na několika mezinárodních projektech. Bystu Michaela Jacksona by chtěl pro své zákazníky dokončit během dvou týdnů.