Multižánrový Happy Festival se vydařil

Čeladná (Frýdecko-Místecko) - Marta Kubišová, Jana Koubková, Pražský výběr 2 ale také Carmina Burana v podání filharmonického orchestru byly lákadly třetího ročníku hudební přehlídky Happy Festival, která se konala o víkendu v Čeladné na Frýdecko-Místecku. O festival s poklidnou lázeňskou atmosférou byl letos zájem a pořadatelé už plánují další ročník.

„Cílem Happy Festivalu je seznámit návštěvníky s přední českou hudební scénou, kterou běžně neslýchají z rádií,“ řekl pořadatel akce Petr Baránek. Festival po tři dny nabízel hudbu českých a slovenských interpretů nejrůznějších žánrů, během jednoho dne zde například zazněl džez, rock i vážná hudba.

Festival zakončila Orffova Carmina Burana v podání Filharmonie Hradce Králové. „Když to vyvrcholí jako tady vážnou muzikou, tak je to pak nejlepší,“ říká Michael Kocáb, leader Pražského výběru 2. Na pódiu se dále objevili Václav Koubek, Ida Kelarová nebo Szidi Tobias.

Reportáž Kristiny Staškivové (zdroj: ČT24)


„Má to tady takovou lázeňskou atmosféru, čerstvý vzdoušek,“ pochvalovala si Koubková. Stejně jako pravidelně vyprodaný Colours of Ostrava i Happy Festival dokazuje, že jsou multižánrové přehlídky v módě. Podle pořadatelů Čeladnou příští rok vystřídá brněnský Špilberk.