ČT točí v Brně Švandrlíkovy drobné horory

Brno - I o prázdninách pokračuje natáčení dalších dílů televizní adaptace drobných hororů Miloslava Švandrlíka. První dva příběhy z cyklu Okno do hřbitova vznikly v brněnském studiu České televize už letos na jaře. Točilo se především na Břeclavsku, pro další čtyři povídky si nyní štáb vybral Brno a jeho blízké okolí. Moravské není jen prostředí - režisér Vladimír Michálek obsadil do všech rolí - až na dvě výjimky - herce moravských divadel.

V prvních dvou povídkách - Árie a Imbecil - se představí například Jaroslav Kuneš, Ivan Kalina nebo Vladimír Hauser. V prvním z dílů půjde o přímý kontakt se záhrobím, ve druhém o převtělování.

Mňoukavém hotelu se v jednom okamžiku objeví před kamerou nejen Simona Peková, Martin Havelka nebo nositel Thálie Norbert Lichý, ale také více než deset koček ve staré loděnici v areálu Masarykovy univerzity v Brně. Zvířecí mazlíček je v této povídce důvodem manželské rozepře, která může vést až k vraždě…

Na hradě Veveří se odehrává drobný horor Modrá voda o tom, kam až může vést touha po uznání a kariéře. Děj se točí kolem zatím neprobádané historické postavy, která si zřejmě v ničem nezadala s legendárním markýzem de Sade… Kam může člověka dovést jeho zvrácenost a nutnost tajit někdejší prohřešky, ukáže i povídka Sací koš.

V ponuré hale slévárny Heunisch v Líšni a na plovárně na Kraví hoře se bude natáčet První casting - povídka o nebezpečí, jež může čekat na mladou dívku, která se chce stůj co stůj uplatnit jako filmová herečka. Jako zvláštní host se v tomto díle objeví režisér Zdeněk Troška.

Vydáno pod