Madonna se blíží, přípravy jsou v plném proudu

Praha - Šestnáct kamionů dopravilo do Prahy speciální pódium, které se už sestavuje na Chodově pro čtvrteční koncert Madonny. Sedmdesát nákladních vozů přiveze ještě nezbytné technické vybavení a členy doprovodu. Nyní dělníci staví tribuny, pořádající agentura shání pro americkou zpěvačku speciální květiny a připravuje přes tisíc lidí, kteří dohlédnou na průběh koncertu. Očekává se, že na koncert dorazí až 40 tisíc diváků.

O jejich bezpečí a pořádek při koncertě se budou starat bezpečnostní pracovníci, městská i státní policie. Pomohou jim také zdravotníci a hasiči, připraven je i evakuační plán, podle něhož bude areál v případě nebezpečí vyklizen do dvanácti minut.

Očekávaný koncert budou doprovázet také dopravní omezení. Aby se fanoušci dostali bezpečně do chodovského areálu, policisté zřejmě ve čtvrtek po poledni uzavřou jeden jízdní pruh na silnicích od stanic metra Opatov a Chodov. V době největšího návalu pojedou soupravy každých 120 až 150 vteřin. Většina lidí se totiž bude muset na Chodov dopravit metrem, protože v okolí areálu není dostatek parkovacích míst. Policie proto uzavře příjezdy do obydlených oblastí, kam se pak dostanou jen místní.

Reportáž Lucie Klímové (zdroj: ČT24)

„Dříve byl ideální stadion na Strahově, bohužel ten už se k těmto účelům používat nemůže. Letná, z důvodů stavby tunelu, je také mimo hru, proto jsme už někdy před pěti lety vytipovali tento prostor na Chodově,“ upřesnil Petr Novák z pořádající agentury Live Nation proč došlo k výběru místa.

Někteří z obyvatel proti koncertu Madonny protestují. Obávají se dopravních komplikací, nepořádku a hluku. Sepsali petici, dění kolem koncertu se chystají také natáčet a zajistí hluková měření. Dopady Madonnina koncertu chce vyhodnotit také pořádající agentura. Na jejich základě se uvidí, jaký bude další osud areálu a zda bude ještě sloužit pro koncertní akce.

„Česká republika je určitě atraktivní pro koncerty zahraničních hvězd všech žánrů. Samozřejmě, že vybavenost města potřebnými areály a zájem publika je občas překážkou tomu, aby koncert proběhl,“ domnívá se hudební publicista Jan Vedral.

Madonna do Česka dorazí v rámci obnoveného turné Sticky & Sweet, s nímž loni vystupovala v Evropě a v Severní i Jižní Americe. Koncertní šňůru zahájila 4. července v Londýně. Kvůli menšímu zájmu o vstupenky museli pořadatelé zrušit koncert ve slovinské metropoli Lublani plánovaný na 20. srpna. Lístky na český koncert jsou ještě v prodeji, podle pořadatelů ale jen na stání.

Madonna 2009 Sticky & Sweet Tour
Zdroj: ČT24/www.o2extra.cz