Ben Kingsley přijede do Prahy se Shakespearem a manželkou

Praha – O víkendu navštíví Prahu herec Ben Kingsley. Do Česka zavítá jako doprovod své manželky Daniely Lavenderové, herečky British Shakespeare Company, jejímž je Kingsley patronem. Lavenderová ztvární na Letních shakespearovských slavnostech dvojroli Hippolyty a Titanie ve Snu noci svatojánském. Vedle této čarovné komedie zahraje soubor v Praze také dvě představení milostné šarády Mnoho povyku pro nic.

Lavenderová, která je původem z Brazílie, přijíždí do Prahy už potřetí, poprvé ale vystoupí na jevišti. Společně s manželem, jenž ji při zahraničních turné často doprovází, se prý chystají na procházku po pamětihodnostech a také chtějí povečeřet na Starém Městě. V sobotu večer bude Kingsley zřejmě jedním z diváků v Nejvyšším purkrabství Pražského hradu na představení Sen noci svatojánské, v němž jeho žena hraje.

British Shakespeare Copmany je po Royal Shakespeare Company největší a neznámější shakespearovská společnost v Británii, specializovaná na představení pod širým nebem. V Praze zahraje pochopitelně v angličtině – 22. 8. Sen noci svatojánské, 21. a 23. 8. Mnoho povyku pro nic.

Obě představení s celkem šestnácti profesionálními shakespearovskými herci, oblečenými do výpravných alžbětinských kostýmů, se odehraje za doprovodu živé hudby, v komickém duchu a dobovém prostoru, který pro své hry upřednostňoval i sám William Shakespeare.

Daniela Lavenderová (vpravo) jako Titania ve Snu noci svatojánské
Zdroj: www.britishshakespearecompany.com/Chris Hopkins