Disney chce opět vyslat k Pepperlandu Žlutou ponorku

Los Angeles - Studia Disney chtějí natočit trojrozměrný remake filmu Yellow Submarine (Žlutá ponorka). Jednají o právech na některé písně slavné skupiny Beatles, které v tomto neméně slavném snímku z roku 1968 zazněly. Disney si přeje, aby se nová Žlutá ponorka objevila na plakátech v době olympijských her v Londýně, které se konají v roce 2012.

Remake chtějí studia svěřit americkému režiséru Robertu Zemeckisovi, z jehož dílny vzešly filmy Návrat do budoucnosti (1985), Falešná hra s králíkem Rogerem (1988), Forrest Gump (1994) či Polární expres (2004).

Zemeckis použije v Yellow Submarine stejnou technologii jako ve svém posledním filmu Vánoční koleda, který přijde do kin na podzim. Tato technologie umožňuje přenášet do animace pohyby skutečných herců.

V celovečerním animovaném filmu se vydají John, Paul, Ring a George zachránit Pepperland, hudbymilovný ráj pod mořem, který chtějí zlí Modráci připravit o hudbu. Ve filmu zazní četné písně Beatles, mezi nimi Baby You're a Rich Man, All You Need Is Love, When I'm 64, Lucy in the Sky with Diamonds a Sgt. Peppers Lonely Hearts Club Band.

Vznik ve své době revoluční Žluté ponorky je spojen se jménem výtvarníka českého původu Heinze Edelmanna. Edelmann, který proslul v Německu především jako grafik a ilustrátor knih, například prvního tamního vydání Pána prstenů, zemřel v červenci ve Stuttgartu. Na snímku s Beatles se podílel jako výtvarný režisér. Mimo jiné vymyslel podobu všech postaviček. Hlavním režisérem ponorky byl Kanaďan George Dunning.