Sticky & Sweet Tour zakončí Madonna koncertem, Netanjahuem a památkami

Jeruzalém / Tel Aviv – V neděli ráno přiletěla do Izraele americká popová zpěvačka Madonna. V hlavním městě Tel Avivu zakončí dvěma koncerty turné Sticky & Sweet Tour, naplánovány jsou na úterní a středeční večer. Madonna se nevěnuje jen přípravě na vystoupení, navštíví i některé izraelské památky a setká se s politickými představiteli. Už v neděli večer se vyznavačka kabaly vypravila do Jeruzaléma.

Navštívila starou podzemní chodbu, která se nachází u nejposvátnějšího místa Židů - Zdi nářků. Prohlídka trvala zhruba půl hodiny. Madonna není Židovka, ale vyznává mystické učení judaismu, kabalu, a dokonce přijala hebrejské jméno Esther. „Objevila se také informace, že by měla navštívit město Safed na severu země, které je takovým hlavním městem kabalismu,“ prozradil zpravodaj ČRo v Izraeli Břetislav Tureček.

Na Madonninu náklonnost ke kabale se někteří Izraelci dívají podle něho sice skrz prsty, reakce na její koncertování jsou ale vesměs příznivé. Madonna zde naposledy vystupovala – na stejném místě v Tel Avivu – v roce 1993. V letech 2004 a 2007 přijela soukromě, aby se věnovala především rozjímání.

Břetislav Tureček informuje z Izraele (zdroj: ČT24)

V pátek by se Madonna měla setkat s izraelským premiérem Benjaminem Netanjahuem. „Včera večer se sešla s Cipi Livniiovou, vůdkyní izraelské opozice, a některými novinami proběhla informace, že když se o plánování jejich schůzky dozvěděl premiér Netanjahu, také o setkání požádal. Podle střízlivějších zpráv se ale Madonna měla už od začátku setkat s oběma politiky. O čem spolu budou mluvit, se neví, ale bezpochyby půjde o zdvořilostní návštěvu,“ doplnil informace z Madonnina pobytu Tureček.

Úspěšné turné Sticky & Sweet Tour vyneslo Madonně loni 230 milionů dolarů. Obnovenou šňůru zahájila 4. července koncertem v Londýně a uzavře ji tento týden právě v izraelském Tel Avivu. V rámci svého nejúspěšnějšího turné vystoupila 13. srpna před 42 tisíci diváky také v Praze.

Zpěvačka Madonna na toulkách Jeruzalémem
Zdroj: ČTK/AP/AP Photo