Dobrou noc dětem popřeje Malý král Bibián

Praha - Po třináct večerů bude děti do postýlek ukládat Malý král. Animovaný večerníček vypráví o malém kralevici Bibiánovi, který nejraději ze všeho na světě pomáhá dobrým lidem. První díl, ve kterém se Bibián spolu s věrnou a důvtipnou kočičkou Ritou, vydá k vodnímu obrovi do račí jeskyně, uvede Česká televize dnes v 18:45.

K obrovi, do orlího hnízda nebo Skleněného zámku Bibián putuje, aby pomohl svému věčně churavějcímu královskému otci. Za pomoc na cestách získává lék, který uzdraví královy bolavé nohy, oči nebo záda.

Příběhy malého krále namluvil Miroslav Vladyka. Výtvarnicí večerníčku je ilustrátorka Zdenka Krejčová, tým zkušených animátorů vedl režisér Ivan Renč. Hudbu složil Zbyněk Matějů.

V prvním díle rozbolí krále nohy a Bibián, který se nechce ještě stát vladařem, se vydá otci pomoci. Za pomoc malému Prokůpkovi, kterého vězní vodní obr ve své račí jeskyni, dostane princ Bibián říční škebli s kouzelnou medicínou.

V díle Orlí hnízdo unese Bibiána III. orel, ale s pomocí Rity a kouzelného prstenu bude vysvobozen. Za pomoc převozníkově dcerce Marušce dostane ambrožkový sirup – zázračný lék na oční neduh jeho královského otce.

V díle Ohnivý pes Bibián za pomoc a vysvobození malého chlapce Viktorína ze zajetí Ohnivé víly získá čarovnou mast, která pomůže panu králi od bolesti v zádech.

Houbová polévka uzdraví králův bolavý krk v epizodě Skleněný zámek. Lék dostane Bibián za pomoc malému Matějovi a usmíření dvou větrných bratří – Severního větru a Jižního větru.

Více o Malém králi

  • Malý král (epizoda Vodní obr) autor: ČT, zdroj: ČT http://img2.ct24.cz/cache/140x78/article/12/1141/114016.jpg
  • Malý král (epizoda Orlí hnízdo) autor: ČT, zdroj: ČT http://img2.ct24.cz/cache/140x78/article/12/1141/114029.jpg
  • Malý král (epizoda Ohnivý pes) autor: ČT, zdroj: ČT http://img2.ct24.cz/cache/140x78/article/12/1141/114020.jpg