Mezi myšlenkou a vaginou

Praha – Divadlo Vyrob si své letadýlko kombinuje loutkové, předmětové a činoherní herectví, doplněné o živou hudbu přímo na jevišti. Zkoumá hranice, divadelní žánry a vtahuje diváka do děje. Dnes večer v premiéře a zítra v repríze se o totéž pokusí na prknech divadla Alfred ve dvoře v loutkové básni na téma identity. Automatem slast aneb Zpovědí superženy v soumraku loutek provede herečka Anna Duchaňová.

„Zdá se mi, že v dnešní společnosti má člověk ke svému tělu hodně daleko. Doufám, že se jednou dočkám toho, že na večírcích a společenských akcích nebudou stoly a židle, ale měkká lehátka, všichni si lehnou a místo řečí se budou mazat vonnými olejíčky,“ uvedla k představení Duchaňová, zakladatelka divadla Vyrob si své letadýlko.

Na Automatu slasti se s ní podílí frontman hudební skupiny Jablkoň Michal Němec, skladatel Martin Hybler a scénografka Radka Mizerová.

O představení tvůrci mluví jako o loutkovém experimentu mezi myšlenkou a vaginou. „Hledání výsledného tvaru probíhalo těžko. Chtěli jsme na jeviště převést něco abstraktního. Pomohlo nám vybavovat si barvy z dětství, erotické sny a touhy,“ prozradila Duchaňová, „hlavní roli mají touha, rituál a plynutí.“

Představení: 29. a 30. září od 20:00 v divadle Alfred ve dvoře.

Vydáno pod