Richard Müller má zase chuť koncertovat. Začíná v Brně

Praha - Po čtyřleté pauze vyráží zpěvák Richard Müller opět na turné. Šnůru po šesti českých městech zahájí v neděli večer koncertem v Brně. Na česko-slovenské turné piluje od května. Jak už název - Best of Tour - napovídá, Müllerovi fanoušci se mohou těšit především na hity, kterými se zapsal do historie české a slovenské populární hudby. Naživo zazní písně Po schodoch, Štěstí je krásná věc, Cigaretka na dva ťahy, Srdce jako kníže rohan, Nebude to také ľahké nebo Milovanie v daždi.

Dalšími koncertními zastávkami po Brně bude Olomouc (5. 10.), Ostrava (6. 10.), Plzeň (9. 10.), Liberec (10. 10.) a posledním městem na české štaci je Praha. Pak bude Richard Müller pokračovat v koncertování na Slovensku. V Česku loni hrál jen jednou - na festivalu Berounské letorosty.

Richard Müller o svém návratu

"Vloni jsem vystupoval na pár festivalech s rockovější verzí svých písní a atmosféra vystoupení, ohlas diváků i nálada v kapele mne nakoply a daly chuť zase živě hrát.

Na příští rok sice chystám nové album, ale repertoár tohoto turné bude složený ze známých věcí, které u vás bodovaly v průběhu celé mojí kariéry."

Na pražském pódiu naposledy vystoupil dokonce před čtyřmi lety - v prosinci roku 2005 s americkými hudebníky. Na Best of Tour 2009 ho doprovodí slovenští muzikanti: virtuos na foukací harmoniku a bluesman Erich Boboš Procházka, kytarista Peter Markuljak nebo Richardův dlouholetý spolupracovník Juraj Kuchárek. Organizátoři slibují, že se fanoušci dočkají výjimečné hudební show, na které nebudou chybět videoprojekce a vizuální efekty.

Po dobu koncertní pauzy Richard Müller příliš nezahálel. Věnoval se prý především fotografování a výběr ze snímků, na nichž zachytil život v různých městech, se chystá vydat knižně. Nezanevřel úplně ani na hudbu. Loni vyšlo album, které je poctou slovenskému skladatelovi a pianistovi Jaro Filipovi. Richard Müller na nich zpívá Lasicovy texty a Milan Lasica zase Müllerovy texty, které vznikly na Filipovu hudbu.

  • Best of Tour 2009 zdroj: www.ticketpro.cz http://img2.ct24.cz/cache/140x78/article/12/1153/115256.jpg
  • Zpěvák Richard Müller na TK k Best of Tour 2009 zdroj: o2extra.cz http://img2.ct24.cz/cache/140x78/article/12/1153/115257.jpg