Jackson se na 14 dní vrací na pódia

Los Angeles/Praha - Čtyři měsíce po smrti se dostává Michael Jackson na filmová plátna. Snímek This Is It bude v premiéře uveden dnes v 18:00 místního času v Los Angeles, v České republice se poprvé představí na slavnostním večeru 28. října ve Village Cinemas Anděl. Promítat se bude jen 14 dní - do 11. listopadu. Hudební dokument dokončil režisér Kenny Ortega v rekordním čase. Co by za normálních okolností stříhal devět měsíců, zvládl jeho tým udělat za šest týdnů. Výsledkem je téměř dvouhodinový snímek, který zachycuje Michaela Jacksona během přípravy koncertního turné, které mělo odstartovat v létě v Londýně.

Natáčení probíhalo od dubna do června letošního roku a štáb měl po skončení k dispozici 120 hodin materiálu. „Tento film je dárek pro Michaelovy fanoušky. Je to velmi soukromý, exkluzivní pohled do světa tohoto tvořivého génia. Poprvé uvidí fanoušci Michaela Jacksona tak, jak jej neviděli nikdy předtím – při práci,“ napsal ve svém oficiálním prohlášení režisér Ortega. Prozradil, že film ukáže Jacksona nejen jako zpěváka a tanečníka, ale i jako umělce, který během příprav vede ostatní zpěváky, hudebníky i tanečníky nebo vytváří choreografie.

This Is It bude bude uveden ve více než 25 premiérách po celém světě. Do 33 českých kin svoupí snímek 29. října, promítat se bude do 11. listopadu.

Vstupenky lze zakoupit od 27. září. Seznam tuzemských kin, která budou očekávaný hudební snímek uvádět, lze najít na speciálních webových stránkách.

Reportáž Barbory Kladivové (zdroj: ČT24)

Součástí filmu jsou ty nejslavnější Jacksonovy písně v takové podobě, v jaké se měly představit na posledním turné jeho života. „Zatímco toto koncertní turné by bylo tou nejúžasnější show v historii hudby, náš film nabídne fanouškům poznat Michaela jako génia a taky poznat talent a představivost celého týmu, který se podílel na tvorbě toho nejlepšího koncertu, který se nikdy neuskutečnil,“ prohlásil producent filmu This Is It Randy Phillips.

Film, který je žánrově na pomezí hudebního filmu a dokumentu, se bude promítat jen po dobu čtrnácti dní v 18 000 kinech po celém světě včetně třiatřiceti českých. Jen v USA už je od konce září, kdy prodej vstupenek celosvětově začal, 1600 projekcí vyprodáno. Podobné rekordní prodeje hlásí kina z Londýna, Sydney, Bangkoku nebo Tokia. Podle odhadů by mohl celosvětově film vydělat 300 až 400 milionu dolarů a média už spekulují o tom, že příjem z filmu pokryje alespoň část z Jacksonových stomilionových dluhů.

Filmovou premiéru provází i dvojalbum This Is It s největšími Jacksonovými hity, které vyšlo v pondělí. První disk obsahuje skladby jako je Thriller nebo Billie Jean ve verzi pro neuskutečněné turné a také dvě verze nové písně This Is It. Na druhém albu jsou dosud nevydané původní demoverze Jacksonových písní z osmdesátých let, které doplňuje Jacksonova báseň Planet Earth recitovaná samotným zpěvákem. Jen tohoto dvojalba, o které bude podle předpokladů zájem především ze sběratelského hlediska, by se mohlo prodat až 500 000 kusů.

Celkově už se od Jacksonovy smrti prodalo víc než pět milionů jeho starších alb a internetovým prodejem také 9 milionů jednotlivých skladeb.

  • This Is It zdroj: Falcon http://img2.ct24.cz/cache/140x78/article/13/1201/120021.jpg
  • This Is It zdroj: Falcon http://img2.ct24.cz/cache/140x78/article/13/1201/120020.jpg