Cyrille Oswald natočil autorské album

Praha - Holandský saxofonista usazený v současné době v Praze Cyrille Oswald, vydává na labelu Animal Music své čtvrté album, první nahrané ve spolupráci s českými hudebníky. Členy sestavy Oswaldova kvarteta jsou kytarista David Dorůžka, kontrabasista Tomáš Liška a bubeník Daniel Šoltis. Album nese název The Wrong Present a na labelu Animal Music vyšlo 25.3.2010.

Repertoár alba je složen výhradně ze skladeb Cyrilla Oswalda, podle jeho slov kompozičně spíše jednodušších a kombinujících vlivy mnoha stylů. Album bylo nahráno ve Studiu Svárov ve spolupráci s Lukášem Martinkem, mix provedl Milan Cimfe ve studiu Sono Records a mastering Gene Paul ve studiu DB Plus v New Yorku. Obal alba je dílem grafika Aleše Najbrta a fotografa Salima Issy.

Cyrille Oswald

zahájil profesionální hudební dráhu počátkem 90.let, kdy žil v karibské oblasti.  Po návratu do rodného Holandska studoval Královskou konzervatoř v Haagu pod vedením Johna Ruocca. Od té doby nahrával a účinkoval v Holandsku i v zahraničí se soubory jako Cubop City Big Band, Nueva Manteca, Rumbata a další. Od roku 2002 je členem Rotterdam Jazz Orchestra. Jako leader natočil v Holandsku též tři vlastní alba: „Amalgam“ (2001), „Kazoo“ (2004), s dánským kytaristou Mikkelem Plougem a „Nerve“ (2007). Od roku 2008 pobývá Cyrille Oswald především v Praze, kde se do jazzového života zapojil i organizačně – pořádal jazzové koncerty českých i zahraničních hudebníků v klubu „Jet Set“.