Kozí příběh měl televizní předpremiéru, premiéra bude o Velikonoční neděli

Praha - Žáci Jedličkova ústavu a speciální školy Diakonie České církve evangelické v Praze 5 měli dnes možnost zhlédnout v televizní předpremiéře koprodukční animovaný film České televize Kozí příběh - Pověsti staré Prahy. Přímo v prostorách televize na Kavčích horách byli při projekci přítomni také režisér snímku Jan Tománek a herec Jiří Lábus, který propůjčil hlas jedné z hlavních postav. Česká televize uvede snímek v neděli 4. dubna od 20 hodin na ČT1.

„Děj má i druhý a třetí plán, divák musí film sledovat pozorně, aby mu nic neuniklo,“ upozorňuje Jiří Lábus. „Film vidělo 350 tisíc diváků, což je největší úspěch animovaného filmu v historii,“ pochvaluje si Jan Tománek.

Ve snímku ožívají staré pražské pověsti a legendy, vedle hlavní postavy, vesnického mládence Kuby, v něm vystupují i mistr Hanuš nebo chudý student Matěj, který svoji duši upíše ďáblu. Originální výtvarnou stylizaci doplňuje nejmodernější technologie pro tvorbu 3D počítačově animovaných filmů a pečlivě namluvené postavy, jimž propůjčili své hlasy Jiří Lábus (Koza), Matěj Hádek (Kuba), Mahulena Bočanová (Máca), Michal Dlouhý (Matěj) a další.

Děti zhlédly televizní předpremiéru Kozího příběhu (zdroj: ČT24)

ČT1 nabídne o Velikonocích také Film o filmu Kozí příběh - v sobotu 3. dubna od 9:55 a o den později od 14 hodin.

Kozí příběh
Zdroj: ČT24
Vydáno pod