Dusilová, Baumaxa a Tantehorse pitvají Silent Love

Praha – Zajímavý mezižánrový projekt pitvá v Paláci Akropolis „různé polohy lásky, náklonnost k různým barvám života a přístup k němu“. Na společném koncertu Silent Love se setkali Xaver Baumaxa a Lenka Dusilová, jejichž hudbu doplní divadelní klipy Tantehorse, souboru moderní pantomimy a fyzického divadla. Krátké příběhy o různých formách lásky začnou vyprávět dnes v 19:30.

Nápad na společný projekt vyšel od divadelního dua Miřenky Čechové a Radima Vizváryho. Podobnou formou, tedy tvorbou divadelních klipů během koncertu, spolupracovali s Baumaxou před čtyřmi lety. Tehdy s nimi vystoupil také učitel obou herců Boris Hybner, nyní se rozhodli přizvat do projektu Dusilovou.

Na jednom jevišti se všichni setkají poprvé. „Protiklady se přitahují, a pokud to hudebně platí i o nás s Lenkou, tím lépe, protože vytvoříme živou akustickou bipolární poruchu,“ uvedl k projektu Baumaxa. Zatímco jeho příběhy o Silent Love jsou humorné a radostné, Dusilová je emotivně a melancholicky zasněná a Tantehorse vypráví o lásce pantomimicky a poeticky.

Dusilová i Baumaxa připravili písně speciálně pro tento projekt. Publikum nezůstane ochuzeno ale ani o hity obou zpěváků, které dotvořeny pohybovými příběhy získají nečekanou atmosféru. Mezižárnový projekt poputuje i do dalším měst, uvidí jej diváci v Brně, Olomouci, Děčíně nebo Českých Budějovicích.

Vydáno pod