Zlínští filharmonici hrají pecky od Floydů

Zlín - Filharmonie Bohuslava Martinů Zlín hraje největší hity britské rockové legendy Pink Floyd. Premiéra se uskutečnila včera 8. dubna, příští týden pak program zamíří na turné po Německu. Početný symfonický orchestr spolu s vokální skupinou Q Vox, kterou doprovodili saxofonista Antonín Mühlhansl a kytarista Jiří Sova, se předvedl zcela vyprodanému sálu Domu umění.

„Vztah k této hudbě mám, protože jsem jako kluk hrával na kytaru. Měl jsem dokonce kapelu, hrával jsem i na klávesy a na bicí nástroje, takže de facto jsem v tom vyrůstal. Myslím si, že hudba Pink Floydů v kombinaci se symfonickým orchestrem je něco nového a řekl bych, že i na vyšší úrovni,“ uvedl v souvislosti s koncertem dirigent filharmonie Miloš Machek.

„Naše filharmonie s tímto programem vystoupí v Německu. Čtyři koncerty budou v Mnichově, Norimberku, Drážďanech a Stuttgartu ve velkých sálech a potom v srpnu dalších osm koncertů také v Německu,“ upřesnil další program tělesa jeho ředitel Josef Němý.

Reportáž Luboše Dostála (zdroj: ČT24)

Koncerty v Německu oproti zlínskému vystoupení slibují velkou podívanou. Němečtí diváci si totiž kromě hudby užijí i kostýmů i světelných a pyrotechnických efektů, což prostory Domu umění nedovolují.