Best of Seal si jako první vychutná Česko

Praha – Britský zpěvák Seal odstartuje v Praze své turné Best of, na němž zazní všechny jeho největší hity i ochutnávka z připravované desky, která vyjde letos v září. Cenami Grammy ověnčený zpěvák, skladatel a textař bude koncertovat 6. července v holešovické Tesla areně. V České republice vystoupí počtvrté, naposledy ho jeho fanoušci mohli slyšet v roce 2008, kdy v Praze představil album System.

Desku System vydal Seal na konci roku 2007 ve spolupráci s britským hudebníkem a skladatelem Stuartem Pricem, který byl spoluautorem a producentem Madonnina alba Confessions on a Dancefloor i autorem remixů pro kapely No Doubt a Coldplay. Následovalo album Soul, s nímž po světě koncertoval loni. Jeho show byla dokonce označována za „audiovizuální explozi“.

Tentokrát sedmatřicetiletý Seal vyráží na turné před vydáním nového alba s „bestofkami“. Posluchači se mohou těšit na jeho hity jako Kiss From A Rose, Amazing nebo Crazy.

Na hudební scéně se londýnský rodák s brazilsko-nigerijskými kořeny prosadil svým lehce chraptivým barytonem v roce 1990 hitem Killer, o rok později vydal debutové album. Od té doby prodal více než 20 milionů alb po celém světě. Jeho úspěšné desky osobitým způsobem spojují žánry soul, pop, rock a R&B. Seal má za sebou také spolupráci s řadou dalších slavných umělců, například Carlosem Santanou, Joni Mitchellovou nebo Mylene Farmerovou.