Knechtová, Langerová a cimbálovka z Kyjova s vámi rády budou

Prešov – Osm zastávek na Slovensku a čtyři na Moravě zahrnuje dubnové turné slovenské zpěvačky Kataríny Knechtové. O „Radost být s vámi“, jak se projekt, se kterým se na šňůru vydává, jmenuje, se Knechotvá podělí i s cimbálovkou Hudci z Kyjova a hudebním hostem Anetou Langerovou. Známé písně v nových aranžmá představí poprvé dnes ve svém rodišti, v Prešově, první moravský koncert se koná 26. dubna v Břeclavi.

Knechtová, která před sólovou dráhou vystupovala se skupinami IMT Smile a Peha, koncertní program pilovala ve Veselí nad Moravou, odkud pochází cimbálová muzika Hudci z Kyjova. Měla prý možnost vyzkoušet si chuť pravé moravské slivovice i hru na cimbál, a i když se na něj sama hrát nenaučila, na koncertním turné zazní.

„Bylo pro mě výzvou účastnit se tohoto unikátního projektu, kde můžu spojit tradice se svými písničkami,“ uvedla k netradiční spolupráci Knechtová. Návštěvníci koncertu se prý mohou těšit na známé písničky Za tebou, Spomaľ, Naoko spím, Vo svetle žiariacich hvizd nebo Muoj Bože, titulní skladbu k Jakubiskovu filmu Bathory, ve zcela novém kabátě.

Speciálním hostem na turné několikanásobné slovenské slavice bude česká slavice Aneta Langerová. „Jsem ráda, že se mnou spolupracuje právě Aneta, a dohodly jsme se i na překvapení. Víc nemůžu prozradit, ale vím, že se našim fanouškům bude líbit,“ slibuje Knechtová.

Turné Radost být s vámi poputuje po osmi slovenských a čtyřech moravských městech: Prešov (11. 4.), Čadca (12. 4.), Liptovský Mikuláš (15. 4.), Poprad (16. 4.), Prievidza (19. 4.), Bratislava (20. 4.), Trenčín (22. 4.), Trnava (23. 4.), Břeclav (26. 4.), Olomouc (27. 4.), Brno (29. 4.) a Kyjov (30. 4.).