Pink se vrací do Česka - po cirkuse chystá karneval

Praha – Americká zpěvačka Pink se v rámci letního turné vydává na sérii koncertů pod širým nebem a jedna ze zastávek bude i pod tím českým. Karnevalový večírek uspořádá 20. července na fotbalovém stadionu v pražském Edenu, kde představí hity i skladby z posledního alba Funhouse, s nímž přijela do Česka už na podzim 2009. Na The Funhouse Summer Carnival Tour 2010 ji bude doprovázet i několik speciálních hostů, jejich jména ale zatím známa nejsou.

Do Prahy zavítá Pink počtvrté, naposledy v listopadu loňského roku předvedla před diváky O2 areny velkolepou cirkusovou show, v níž nechybělo ani  vystoupení na visuté hrazdě. Na pomoc si vzala předkapelu Evermore z Austrálie. Na bezmála dvouhodinovém koncertu zaznělo celkem dvacet písniček, včetně hitů Just Like a Pill, Family Portrait nebo protiválečná Dear Mr. President.

Poslední šňůra Pink se stala devátým nejvíce vydělávajícím turné loňského roku, na koncert této světové pop-hvězdy přišly více než dva miliony fanoušků. A na úspěch se Pink se svou karnevalovou show chystá navázat.

Pink, vlastním jménem Alecia Mooreová, v hudbě vystřídala mnoho stylů od hip hopu přes rock až po rhythm & blues. Začínala jako tanečnice v nočním baru a zpěvačka doprovodných vokálů v hiphopové kapele. První písničku složila ve 14 letech. Debutovala deskou Can't Take Me Home (2000).

Následující dalbum M!ssundaztood (2001) jí přineslo ještě větší úspěch po celém světě. V ostrých textech se Pink vypořádává se svými problémy, frustracemi a strachem. Na desce Try This (2003) se spojila s Timem Armstrongem, kytaristou známých punkerů Rancid. V roce 2006 se objevila zpátky na scéně s albem I’m Not Dead, jehož vydání předznamenala skladba Stupid Girl, v níž si dělala legraci z chování hvězd showbyznysu, skladbu Dear Mr. President zase adresovala Georgi Bushovi. Singl So What pak předznamenal zatím poslední nahrávku Pink z listopadu 2008 – Funhouse.

Pink - Funhouse Tour
Zdroj: ČT24/www.pinkspage.com