Kdo si hraje, zlobí

Praha – Čtrnáctideník České televize Hotel Insomnia se v sobotu 24. dubna připojí k letošnímu stěžejnímu tématu programu ČT – Počítáme s dětmi. Recepce hotelu bude patřit dětem i rodičům, ale především těm, kdo pro ně chtějí a dokáží něco zajímavého připravit. Pořadem pro všechny, kteří ještě nechtějí spát, bude kromě moderátora Jiřího Havelky provázet i motto: Kdo si hraje, zlobí.

„Tématem večera bude život s dětmi – hovořit budeme o zábavě určené dětem a rodičům, o hračkách, o netradičních hrách, ale i o umění pro děti či inspirovaném světem dětí. Objevíme nepříliš obvyklé knížky, divadelní hry i animované pohádky vznikající pro ty nejmenší z nás,“ přibližuje sobotní večer dramaturg pořadu Filip Novák.

Mezi hosty přivítá Hotel Insomnia výtvarníka a hudebníka Petra Nikla, syna legendární návrhářky hraček Libuše Niklové; Jakuba Dvorského, zakladatele Amanta design a především úspěšného českého autora originálních a osobitých flashových her (jeho nová hra Machinarium byla oceněna cenou za nejlepší vizuální zpracování na konferenci nezávislých vývojářů: Independent Games Festival 2009).

Hotel Insomnia navštíví také Helena Koenigsmarková, ředitelka Umělecko-průmyslového musea, a pohovoří na téma hračky, jejich historie a důležitosti, a Hana Michopulu – gastronomická novinářka a autorka kuchařky Zpátky domů, která bude mluvit o vaření pro děti a bude i během pořadu s dětmi vařit. Hudebním hostem Hotelu Insomnia bude elektroakustické duo Fiordmoss – tedy Roman Přikryl a Petra Hermanová.

Hotel Insomnia otevírá 24. dubna ve 23:15 na ČT2.

Loutkové divadlo
Zdroj: ČT/Jan Dvořák